Întrebări Frecvente

Cum pot cumpăra mobilier Natuzzi?
Natuzzi nu comercializează direct din fabrică către consumator, sau online. Produsele Natuzzi sunt disponibile numai prin magazinele Natuzzi sau distribuitorii autorizați Natuzzi. Pentru a găsi magazinul sau distribuitorul Natuzzi cel mai apropiat vă rugăm să consultați secțiunea de localizare dealeri.

Este pielea fierbinte vara și rece pe timpul iernii?
Pielea se adaptează la mediul său. Ea se adaptează la temperatura camere, sau a corpul în contact cu ea și va menține o temperatură constantă, care va fi confortabilă pentru pielea ta.

Pielea se crapă și decojește în timp?
Nu, pielea nu se crapă sau decojește în timp, în condiții normale de folosire. Există posibilitatea ca finisajul de culoare, care a fost aplicat să se crape sau coji. Acest lucru poate fi reparat de obicei, e un proces asemănător cu vopseaua de pe un perete. Luați în considerare că finisajul nu poate fi reparat ușor în toate cazurile și că procesul de finisare poate lăsa zgârieturi.

Ar trebui să mă îngrijoreze dacă noua mea mobilă din piele are riduri mici sau pete pe suprafață?
Imperfecțiunile precum cicatrici înțepături de insecte, riduri și nervuri sunt caracteristici naturale ale pielii naturale. În cazul în care achiziționați un produs din piele din familia Natuzzi Protecta, ceea ce înseamnă că a fost protejat și finisat pentru a crea un aspect consecvent și uniform, atunci veți vedea mai puține semne. Pe de altă parte, pielea din familia noastră Natural va arăta mai multe imperfecțiuni naturale, cum ar fi înțepături de insecte, cicatrici și vergeturi, precum și variații de culoare. Aceste variații de culoare pot apărea pe aceeași bucată de piele pentru că nu există nici un finisaj aplicat pentru a da aspectul de culoare uniformă ca în familia noastră Protecta. Acesta este un indicator al autenticității pielii, și nu ar trebui să fie considerat un defect. De fapt, ar trebui să fie considerat ca o „marcă” a pielii autentice de înaltă calitate.

Este adevărat că animalele nu sunt crescute în mod special pentru industria de tapițerie?
Da. Pielea este de fapt un produs secundar al industriei cărnii de vită. Cel mai mare consumator de piele este industria de încălțăminte. Numai aproximativ zece la sută din producția de piei din lume este folosită pentru mobilier.

Dacă am animale de companie și nu vreau ca pisica sau câinele să deterioreze pielea cu ghearele, ce ar trebui să fac?
Dacă sunt îngrijorări cu privire la posibilele deteriorări datorate animalelor de companie ar trebui să alegi o piele potrivită pentru o casă cu animale de companie. Ar fi indicat să alegi o variantă din familia noastră Protecta, deoarece Protecta este mult mai ușor de reparat. Reparațiile sunt și mai puțin vizibile datorită finisajelor de culoare, care se aplică pe această familie de piele.

De ce este o clasă de piele mai scumpă decât alta?
Principalul factor determinant pentru clasa de piele este originea pieii inițiale. Pieile brute provin din toată lumea și sunt clasificate în funcție de cantitatea de caracteristici naturale prezente pe suprafața lor. Din moment ce pieile cu mai puține caracteristici sunt mai rare, ele sunt de obicei mai scumpe, și necesită mai puțină procesare pentru a fi transformate în piele potrivită pentru tapițerie. Pieile brute din emisfera sudică sunt mai abundente și tind să prezinte pe suprafață mai multe semne naturale. Ele sunt mai puțin suple decât pieile din emisfera nordică. Pieile brute din emisfera sudică reprezintă de obicei cea mai mare parte a familiei de piele Protecta. În general vorbind, clasele superioare de piele provin din piei crescute în emisfera nordică. Cu toate acestea, noi folosim unele piei brute din emisfera sudică, în colecția noastră Natural. Pieile naturale, prin natura lor, au unele semne naturale și prezintă unele variații de culoare. Acest lucru nu este un defect.

De ce prețul mobilierului din piele variază atât de mult?
O parte foarte importantă a prețului produsului final se bazează pe caracteristicile pielii. Pe măsură ce calitatea pielii crește, crește și costul produsului final. Cu toate acestea, există mulți alți factori care afectează prețul, cum ar fi: dimensiunea, stilul, tipul de picior și detaliile de cusătură. La Natuzzi depunem eforturi considerabile pentru a ne asigura că canapeaua este plăcută estetic din orice unghi. Prin urmare, dacă decideți să poziționați canapeaua în mijlocul camerei, veți observa designul detaliat dat întregului produs.

Care este diferența dintre piele naturală și protejată?
Pielea Natural = Piele nefinisată = Mai multe caracteristici naturale / Diferențe de culoare. Pielea Protetcta = Piele finisată = Mai puține caracteristici naturale / Un aspect mai uniform

Din câte tipuri diferite de piele pot alege?
Noi oferim mai multe articole diferite din piele și fiecare este disponibil într-o varietate de culori. Unele sunt mai groase, unele sunt mai subtiri, unele au o a doua culoare adăugată pentru efect, unele sunt imprimate în relief și unele sunt netede. Numărul totală de culori se schimbă în mod constant și depășește 150 de culori diferite de piele. Alegerea este a ta, în funcție de gustul și stilul tău de viață.

Ce înseamnă termenii specifici legați de piele?
Despicare: toate pieile de piele trebuie să fie despicate, deoarece pielea este prea groasă pentru tapițerie sau sau utilizarea în orice tip de fabricație. Pielea brută trece printr-o mașină în care o lamă feliază pielea în două piei brute. Stratul inferior este cunoscut sub numele de spalț. Acesta poate fi șlefuit (corectat), embosat cu un model de textur de piele și folosit la exteriorul spătarului și lateralelor canapelei, obținându-se o reducere ușoară de cost, pentru a atinge anumite praguri de preț. Spalțul este tot 100% piele și trece prin aceleași tratamente de finisare ca și porțiunea superioară de textură. Pielea tăbăcită: în procedeul de mai sus partea superioară pieii brute este pielea tăbăcită. Aceasta este utilizată în general în zonele care primesc mai mult de uzură, deoarece fibra pieii tăbăcite este mai compactă decât cea a spalțului. Pielea Full Grain pielea tăbăcită la care se utilizează textura naturală a pieii. Nu se aplică nicio corecție pe textură. Piele Corrected Grain: este piele tăbăcită, care a fost șlefuită în jos pentru a reduce unele dintre caracteristicile naturale vizibile. Dintre diferitele tipuri de corecții, cea mai frecventă este șlefuirea și eliminarea completă a texturii naturale și apoi stampare un unei texturi uniforme. Un alt tip de corecție tocirea ușoară a pieii pentru a îndepărta textura proeminentă. Textura embosată: un model de textură uniform este „presat” in piele cu ajutorul unor role. Aceasta poate fi la fel de subtilă ca textura naturală piele, sau la fel de proeminentă ca pielea de crocodil. Clase de piele: principalul factor determinant al unei clase de piele este originea pieii crude. Clasa de piele determină prețul său. Pull-up: Piele colorată cu anilină, care a fost ceruită sau unsă. Atunci când pielea este întinsă, uleiul / ceara se separă, făcând culoarea să fie mai deschisă.

Ce tipuri de umplere și suspensie sunt utilizate?
Spuma EcoFLEX: o spumă foarte rezistentă utilizată la toate pernele Natuzzi. Acesta este fabricată de divizia noastră IMPE și este fără poluanți freon CFC. Spumă de mai multe tipuri de desnitate: folosim mai mult de zece densități diferite de spumă. Acest lucru permite un nivel ideal de confort, design și susținere personalizat. Vătuire: un strat multiplu de fibre legate termic, înfășurate în jurul centrului pernei scaunului pentru a adăuga formă și confort. Chingă: chinga elastică patentată, cu rezistență industrială, care este utilizată la punte și spătare, pentru suspensie. Acesta este un material 100% rezistent, ce se utilizează în industria automobilelor și a aeronavelor și înlocuiește arcurile metalice tradiționale. Există mai multe avantaje în utilizarea de chingi. Acestea oferă sprijin uniform pe întreaga lungime a cadrului; nu fac nici un zgomot, nu ruginesc și nu există nici un risc de deteriorare a pernelor.

Cum este construit cadrul?
Construcția cadrului variază de la un model la altul. Noi folosim un cadru, care este o combinație de lemn masiv, cum ar fi brad / molid sau fag, cu placaj, OSB, PAL, și o folie de Masonite. Unele cadre includ metal sau piese sculptate expuse ale cadrului. Suspensia utilizează un sistem de chingi elastice, care este complet durabil și 100% elastic. Acest lucru înseamnă că, în timp, sistemul de suspensie al cadrului nostru de va dura mai mult decât orice tip de construcție pe arcuri. Produsele noastre beneficiază de acest stil de construcție, deoarece este ușor adaptabil la toate stilurile de mobilier, de la cradre clasice, la modelele moderne cu bază deschisă.

Cum pot proteja tapițeria mea din piele?
Există un kit de curățare disponibil în magazinele noastre. În mod alternativ, recomandăm curățarea tapițeriei din piele, folosind un săpun neutru diluat în apă și o cârpă uscată, moale, alb. Nu recomandăm utilizarea oricărui tip de balsam sau produs chimic care să rămână pe canapea. Ștergerea de praf a canapelei și curățarea petelor când acestea apar, ar trebui să mențină aspectul canapelei pentru întregul ciclu de viață. Ține cont că pielea este un material natural, care-și poate schimba aspectul în timp. Mai multe informatii:
- HUSE DIN PIELE
- COLECȚIA DE PIELE PROTECTA
- COLECȚIA DE PIELE NATURAL

Afectează lumina soarelui culoarea canapelei mele?
Toate tipurile de piele se vor mătui într-o anumită măsură în timp. Pielea expusă direct la lumina soarelui se va mătui mai repede. Pielea PROTECTA va rezista la decolorare mai mult decât pielea Natural.

De ce se întinde pielea doar după doi ani?
Pielea este elastică și forma ei reflectă gradul de uzură pentru o anumită zonă. La fel ca pantofi noi, care trebuie inmuiați, așa se întâmplă și la canapelele din piele. Această întindere nu este un defect, ci o calitate naturală inerentă a pielii.


Acest site web nu colectează informații de natură personală; folosește cookie-uri de sesiune și persistente numai în scopuri de marketing. Politica de confidențialitate