Materiale și Calitate

Certificări de CALITATE Respectarea standardelor internaționale stricte în ceea ce privește managementul calității și protecția mediului a determinat obținerea de către Grupul Natuzzi a două certificări importante: ISO 9001, ISO 14001 și certificare E-1, ca o dovadă a angajamentului nostru de a funcționa cu impact redus asupra mediului. Această dezvoltare continuă pentru o calitate superioară, ne permite să oferim o garanție de 10 ani la structura produselor noastre și 2 ani la umplutură, mecanisme și tapițerie.
Compania noastră însă nu este niciodată pe deplin satisfăcută, și de aceea și-a creat propriul laborator de calitate, responsabil cu testarea fiecărei componente de canapea pentru a se asigura că fiecare dintre ele este în conformitate cu cele mai stricte standarde internaționale, garantând, în același timp, un confort și o rezistență la uzură maxime: materialele sunt supuse la teste repetate, în scopul de a măsura performanța și rezistența lor în timp, în orice situație și indiferent de vreme.
Umplutura specială din spumă poliuretanică este dezvoltată și patentată la fabricile noastre din Italia.

Durabilitate Începând cu 2011, Anul Internațional al Pădurilor, declarat de Organizația Națiunilor Unite, compania și-a luat angajamentul să îmbunătățească principiile și criteriile sale deja avansate de administrare, pentru protejarea și ameliorarea arborilor și a pădurilor. În filozofia companiei, lemnul este considerat un material excelent, în ceea ce privește calitatea și starea mediului, dar numai dacă acesta este produs în mod legal și provine din păduri gestionate responsabil. Din acest motiv, Natuzzi Group nu acceptă lemnul extras ilegal din păduri neverificate sau aflate deja în pericol de dispariție.
Natuzzi Group susține durabilitatea utilizând: materiale derivate din lemn, care conțin minim sau zero cantități de formaldehidă, în conformitate cu legislația internațională; spumă poliuretanică pentru tapițerie realizată fără freon.


Responsabilitate socială De-a lungul istoriei sale, Grupul Natuzzi nu a fost lipsit de energie, nici pentru a face față provocărilor caracteristice dezvoltării nici pentru a ține piept crizelor. Aceasta este o energie curată pentru că vine din pasiune și responsabilitate; și este regenerabilă pentru că provine dintr-un entuziasm nesecat.
21.000 de panouri fotovoltaice au fost instalate pe acoperișurile fabricilor Natuzzi și a clădirilor de birouri comerciale din Puglia si Basilicata (Italia). Avem din nou, energie curată și regenerabilă.
Sistemele fotovoltaice vor asigura o reducere anuală a emisiilor de CO2 de aproximativ 3.400 t, echivalentă cu emisia anuală a aproximativ 1.200 de autoturisme. În momentul de față, cinci sisteme fotovoltaice au fost deja instalate pe fabricile din Santeramo in Colle, Matera și Laterza.
Adoptarea energiei din surse regenerabile demonstrează scopul companiei de a controla impactul asupra mediului al activităților de producție și de a contribui la ameliorarea acestuia într-un mod coerent, eficient și mai presus de toate, durabil.
Grupul Natuzzi asigură că nu folosește produse chimice periculoase sau chiar toxice în procesul de producție și ambalare.

Pasquale Natuzzi a comentat: „Angajamentul nostru pentru o dezvoltare durabilă nu este doar o responsabilitate, este și o oportunitate. Ea exprimă o investiție anticipativă, fundamentală pentru continuitatea oricărei companii. Energia regenerabilă este o oportunitate de a fi competitivi menținând costurile de exploatare reduse. Combinând dezvoltarea durabilă și competitivitatea este o provocare, pe care compania noastră dorește să o dezvolte pentru a îmbunătăți calitatea vieții în teritoriu”.

Acest site web nu colectează informații de natură personală; folosește cookie-uri de sesiune și persistente numai în scopuri de marketing. Politica de confidențialitate