Pasquale Natuzzi

Pasquale Natuzzi, Președinte și Chief Executive Officer al Grupului Natuzzi, era foarte tânăr când și-a început cariera. Fiind fiul unui artizan de mobilier, la doar 19 ani și-a deschis un atelier în Taranto împreună cu trei colaboratori, unde realizau canapele și fotolii pentru piața locală.

În 1962 sa mutat la Matera, unde a început să câștige experiență comercială, obținând astfel o cunoaștere aprofundată a mecanismelor de distribuție și a dificultăților acestora.

În 1967, tot în Matera, Pasquale Natuzzi a revenit la prima sa pasiune: producția de canapele și fotolii, de această dată, la scară industrială.

În 1972, el a fondat Natuzzi Salotti S.r.l. Un an mai târziu, în urma unui incendiu care a distrus complet fabrica din Matera, Pasquale Natuzzi a decis să mute producția la Santeramo în Colle (Bari - Italia), unde este situat și actualul sediu central al Grupului.

ÎNCEPUTUL ANILOR ‘80
În timpul unei călătorii în Statele Unite ale Americii, Pasquale Natuzzi a reperat intuitiv oportunitatea unei schimbări radicale de direcție: „democratizarea” canapelei din piele, un produs rezervat până atunci unei nișe elitiste.

In 1985 s-a înființat Natuzzi Upholstery Inc., cu sediul în New York, o companie special concepută să răspundă nevoilor clienților din America de Nord.

Succesele obținute în SUA, confirmate prin cotarea pe Wall Street, în mai 1993, au condus Natuzzi spre o expansiune pe alte piețe, în special în Europa și în Orientul Îndepărtat, unde Grupul și-a confirmat poziția de lider într-un interval scurt de timp.

În anul 1998, legăturile puternice ale grupului cu piața americană au fost consolidate suplimentar prin inaugurarea în High Point (North Carolina), a unui sediu cu aspect futurist, proiectat de arhitectul Mario Bellini, ce adăpostește birourile Natuzzi Americas, cu peste 60 de angajați și un showroom spațios de 8.000 de metri pătrați.

Concomitent cu expansiunea continuă din America de Nord, Grupul a continuat să își consolideze prezența atât în ​​Europa cât și în Italia. Anii '90 au fost marcați de inaugurarea din Taranto, la inițiativa lui Pasquale Natuzzi, a primului magazin din lanțul de francize Divani & Divani by Natuzzi. Succesul lanțului este confirmat prin prezența a 1140 de magazine Natuzzi la nivel mondial.

Pasquale Natuzzi continuă să lucreze cu aceeași pasiune de la începutul carierei sale și supraveghează personal activități strategice legate de consolidarea brandului prin investiții în cercetare și dezvoltare de produs, marketing, comunicare și formare a personalului, care lucrează împreună cu managerii grupului pentru a defini viitoare strategii.

PREMII INTERNAȚIONALE
Acest angajament și efort susținut, de a dezvolta compania prin creșterea numărului de colaboratori și promovarea dezvoltării în regiune a fost recompensat printr-un grad onorific în Științe ale Educației, conferit în decembrie 2001 de către Universitatea din Bari.

În anul 2008 Pasquale Natuzzi a fost introdus în American Furniture Hall of Fame. El este primul deținător internațional al distincției.

În 2010, la Milano, cu ocazia China Awards 2010, Fundația Italia-China a acordat Grupului Natuzzi premiul Capital Elite, ca fiind cea mai bună dovadă a garanției Made in Italy din China.

În anul 2011 Pasquale Natuzzi a primit Premiul Pentru Întreaga Carieră de la Liga Anti-Calomnie pentru reputația construită prin munca de creație cu scopul de a îmbunătăți, a sublinia și a eficientiza relațiile între parteneri, furnizori și angajați.

În 2013, a venit de la Paris Throphée de l'Innovation pentru fotoliul Re-vive. Premiul a fost acordat de către un grup de experți în timpul târgului de mobilă Espritmeuble.

În același an, Natuzzi a fost printre finaliștii pentru Premiul ICT Innovation Award. Premiul este acordat companiilor care s-au remarcat prin inovație în IT și acțiuni strategice.

În 2015 Pasquale Natuzzi a fost onorat cu premiul special „2015 italian Talent Award” la categoria MADE IN ITALY de către Asociația Italian Talent Association. Initiativa - sponsorizată de Premier, Senat, Camera Deputaților, Ministerul Industriei, Ministerul Agriculturii și Pădurilor, Ministerul Sănătății și Institutul pentru Comerț Exterior - este dedicată jurnaliștilor și promotorilor „excelenței” Made in Italy, în lume.

În 2016 a fost desemnat CEO-ul anului la categoria Mobilier și Design. Această prestigioasă recunoaștere a fost anunțată în cadrul celei de a șasea ediții a „Premio Le Fonti”, care identifică și selectează excelența anului în domeniul profesional, financiar și al sectoarelor din diverse industrii.

ASTĂZI 
După mai mult de cincizeci de ani de provocări și intuiții, Natuzzi este cea mai mare casă de mobilier din Italia, și jucătorul cu cea mai mare acoperire la nivel mondial în sectorul său, având opt fabrici de producție și douăsprezece birouri comerciale la nivel mondial. Etica și responsabilitatea socială, inovația, know-how-ul industrial și de management integrat al lanțului său valoric reprezintă punctele forte care au făcut Grupul Natuzzi lider de piață și l-au consacrat ca brandul de mobilier cel mai recunoscut în lume, în rândul consumatorilor de bunuri de lux ( Ipsos, 2015).
Pasquale Natuzzi astăzi trăiește în Santeramo, este căsătorit și este tatăl a cinci copii.  

Află mai multe pe site-ul corporate natuzzi.com.


Acest site web nu colectează informații de natură personală; folosește cookie-uri de sesiune și persistente numai în scopuri de marketing. Politica de confidențialitate