Grupul

Fondat în 1959 de către Pasquale Natuzzi, actualul Președinte, Director Executiv și Stylist, Natuzzi Group, concepe, produce și comercializează canapele, fotolii și accesorii pentru living. Natuzzi SpA a fost listată la bursa New York Stock Exchange (simbol: NTZ) începând cu 13 mai 1993. Natuzzi Group este cel mai mare producător de mobilier din Italia și lider mondial în tapițeriile din piele (sursa: CSIL).
Natuzzi este marca de mobilier cea mai recunoscută în lume, în rândul consumatorilor de bunuri de lux (Lagardere / Ipsos, 2013).

REȚEAUA DE VÂNZĂRI

Grupul exportă produsele sale inovatoare pe cinci continente, în 123 de state. Serviciul Clienți și întreaga rețea de vânzări este gestionată de către sediile noastre regionale din:

Italia (Santeramo in Colle, Bari)
Statele Unite ale Americii (High Point, Carolina de Nord)
Elveția (Zürich)
Spania (Madrid)
Benelux (Gell, Belgio)
Marea Britanie (Dartford, Anglia)
Germania (Köln)
Japonia (Tokio)
China (Shanghai)
Rusia (Moscova)
India (Gurgaon)
Brazilia (State of Bahia)

CODUL ETIC NATUZZI 

Etica și integritatea, două valori, care sunt bine exprimate în Codul Etic Natuzzi, au fost întotdeauna cheie pentru orice acțiune întreprinsă de către firma noastră. Protecția mediului și dezvoltarea durabilă sunt angajamente ferme și permanente pentru Natuzzi în ceea ce privește responsabilitatea socială.

PRODUCȚIE

Totul începe cu un desen de pe o foaie de hârtie: ideea creativă ce stă la baza procesului de a scoate fiecare produs Natuzzi pe piață.

În industria mobilei Grupul Natuzzi este unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare. Producția este integrată pe orizontală în fabricile din Italia, China, Brazilia și România. Grupul controlează peste 92% din materiile prime și produsele semifinite.

Semnătura noastră este sigiliul suprem al realizării produselor noastre, pentru care fiecare detaliu de-a lungul tuturor etapelor de producție este atent monitorizat: de la designul inițial la prototip, de la studierea tendințelor la alegerea tapițeriei, de la tăbăcirea pieilor la asamblare și până la livrarea la domiciliu. Natuzzi nu este doar un brand, este o modalitate de a fi și de a lucra.
MADE IN ITALY

Cultura frumuseții, pasiunea pentru artă, filozofia traiului bun, toate acestea fac parte din istoria țării noastre. De fapt, stilul italian a fost întotdeauna singular în lumea modei, designului, arhitecturii, mobilierului și decorațiunilor. Este o moștenire implicită și prețioasă, care inspiră și ghidează toate creațiile noastre.

CENTRUL DE STIL

Toate modelele noastre iau naștere în cadrul Centrului de Stil Natuzzi, situat în Santeramo in Colle (Ba), unde Pasquale Natuzzi, coordonează personal o echipă de 120 de designeri profesioniști, arhitecți, experți în culoare, artizani, ingineri și specialiști în mobilier, dedicată în întregime calității designului, studierii tendințelor și alegerii materialelor. Aici sunt scoase la iveală noi materiale, de la piele la nuanțe de lemn, textile, metale, sticlă sau ceramică.

Din cele 6.000 de schițele realizate în fiecare an pentru canapele, fotolii, accesorii de mobilier sau alte obiecte – folosindu-se și tehnologii sofisticate computerizate – doar 120 ajung la ultima etapă de verificare: dezvoltarea unui prototip realizat manual. O etapă fundamentală, care vizează îmbunătățirea aspectului, confortului, funcționalității și optimizarea utilizării de materiale asigurând un preț convenabil în același timp.

UN SINGUR BRAND, DOUĂ LINII DE PRODUSE

Natuzzi este cel mai bine cunoscut brand de mobilier în sectorul bunurilor de lux (Sursa: Ipsos - Lagardere, 2013). Natuzzi are două game de produse: Natuzzi Italia și Natuzzi Editions.

Natuzzi Italia este linia de produse – realizată exclusiv în Italia – o colecție completă „Total Harmony”, ce include acum și o colecție de paturi. Canapelele și fotoliile Natuzzi Italia sunt completate printr-o selecție de mobilier de interior, lămpi, accesorii și mobilier de living, pentru a oferi fericire prin frumusețe și relaxare. Natuzzi Italia este o linie high-end, iar produsele sale sunt vândute cu amănuntul (prin magazinele Natuzzi Italia și dealeri), precum și pe piața liberă. Natuzzi Re-vive este produsul iconic al Natuzzi Italia: primul „fotoliu rabatabil de performanță” din lume, aducând inovație și bunăstare pe piața mobilei de interior.

Natuzzi Editions oferă o gamă largă de canapele confortabile din piele, evidențiind punctele forte consacrate ale Natuzzi: cunoștințele uriașe în domeniul pilăriei șitradiția de prelucrare specială.

In plus, Grupul administrează și un brand privat (unbranded) dedicat dealerilor de pe piața generală. Acest program de vânzări oferă canapele la calitatea și serviciile acordate de Natuzzi Group, cel mai mare producator de mobilier italian.

REȚEAUA DE MAGAZINE

Distribuția brandului Natuzzi este organizată la nivel mondial prin canalul en-gros și rețeaua de magazine cu amănuntul sub numele „Natuzzi Italia” și „Natuzzi Editions”, cu excepția Italiei și a Portugaliei, unde este distribuit sub numele „Divani&Divani by Natuzzi”.

CIFRĂ DE AFACERI

€ 488,5  million (as of 31st December 2015)

ANGAJAȚI

5.633 (as of 31st December 2015)

CERTIFICĂRI

ISO 9001 - Sistemul de calitate; ISO 14001 - Mediu; OHSAS 18001 - Sănătate și Sistemul de management al siguranțeiAcest site web nu colectează informații de natură personală; folosește cookie-uri de sesiune și persistente numai în scopuri de marketing. Politica de confidențialitate