CIRCLE OF HARMONY

CIRCLE OF HARMONY

Natuzzi Italia a invitat opt designeri contemporani sa formeze un Cerc al Armoniei si sa creeze o colectie unica de piese care aduc omagiu stilului de viata mediteranean.

 

DEEP

de
NIKA ZUPANC

"Gandite si realizate cu cea mai mare atentie,
piesele din colectia aceasta sunt aici ca sa va
imbratiseze si va protejeze, sa va ajute sa va opriti
putin, sa va transforme casa intr-un adevarat camin.
Sub valurile marii se intinde un taram nesfarsit al pacii.
Piesele din colectia aceasta au forme echilibrate,
materiale atemporale si posibilitati
de combinare nesfarsite."
NIKA ZUPANC
DEEP

Cu linii voluptoase care trimit cu gandul la miscarile de flux si reflux ale mareelor, Deep este legata intim de apa si de natura fluida a acesteia.

NIKA ZUPANC

Nika Zupanc redefineste lumea designului de interior in modul ei personal, poetic si vadit feminin. Piesele create de ea sfideaza rationalitatea si creeaza o dimensiune intima, emotionala si intuitiva. Limbajul ei vizual reuseste sa "comunice lucrurile care nu pot fi spuse", impingand tot mai departe limitele materialelor si ale posibilitatilor tehnice, pentru a insufla viata unor piese rafinate, care au fost meticulos gandite si curatoriate. Acesta este motivul pentru care Elle USA a folosit cuvintele "eleganta punk" pentru a descrie creatiile ei. Instalatiile ei sunt expuse in cele mai importante galerii de arta din lume si sunt adesea rezultate ale unor parteneriate si proiecte speciale, cum ar fi cel cu Rossana Orlandi Gallery de la Milano. Abordarea lui Zupanc este una eclectica, una care scurteaza distanta dintre arta si design, lucru care, de-a lungul anilor, a determinat-o sa se ocupe de proiecte de design de interior de la A la Z, ingrijindu-se de cele mai mici detalii si practicand o estetica sofisticata, presarata cu motive si referinte vizibile peste tot, intr-un stil care aminteste de Gio Ponti. Abordarea ei holistica este cea care a facut posibila intalnirea dintre Zupanc si Natuzzi, pentru ca este in deplin acord cu filosofia brandului despre "armonia totala". Asa s-a nascut o colectie centrata pe motivul valurilor, pe impactul vizual al acestora si pe starea interioara pe care o starnesc. Fiecare piesa a fost creata intr-o optica in care viata este o experienta puternic incarcata emotional, o locuinta a sufletului. O colectie in care te poti regasi, leganat de familiaritatea linistitoare a marii si de frumusetea eterna a naturii de pe tarmurile Mediteranei - o sursa comuna de inspiratie pentru Natuzzi si pentru Zupanc.

INFINITO

de
MARCANTONIO

 
"In lumea design-ului suntem
coplesiti de forme. Este nevoie sa
deschidem drumuri noi. Cu Natuzzi, am
lucrat intr-o dimensiune poetica, transformand
simbolul infinitului intr-o forma tridimensionala
frumoasa, o sculptura cu linii curbe care se pliaza
asupra siesi si devine o canapea odihnitoare,
pe care se sta foarte comod si a carei
parte centrala este in fapt un sezlong."
MARCANTONIO
INFINITO

Infinito a luat nastere dintr-un soi de polenizare incrucisata si dintr-o provocare aproape imposibila - aceea de a lua esenta estetica a unuia dintre cele mai puternice simboluri ale umanitatii si a o transforma intr-un obiect cu o valoare simbolica atat de mare pentru Natuzzi, cum este canapeaua.

MARCANTONIO

Cautarile creative ale lui Marcantonio incalca frecvent linia de demarcatie dintre arta si design. Personalitatea si munca acestuia sunt o fuziune a iubirii pentru arta si pentru piesele unicat cu pasiunea pentru crearea de obiecte de uz comun, aceasta natura duala capatand coerenta gratie gandirii sale creatoare, eminamente libera. Dotat cu un simt al umorului solid, iubitor al naturii si avand o viziune personala asupra designului contemporan, Marcantonio a creat piese care au devenit deja embleme moderne. Viziunea si abordarea sa poetica sunt rezumate perfect de cuvintele: "Designul ne invata sa desenam, dar arta este cea care ne invata cum sa generam idei. In lumea designului de obiect suntem sufocati de prea multe forme si cred ca ori ne indreptam spre tehnologie de design aplicata, care va avea intotdeauna noima, dar care nu este domeniul meu, ori ne indreptam spre poezie." Marcantonio a ales cea din urma cale si se inspira din opera non-academica si vizionara a unor nume ca Ingo Maurer sau Gaetano Pesce, vazand in acestia un tip de creativitate "impura", ludica si fertilizata incrucisat, generata de intersectarea celor mai diferite sectoare, de la cultura pop-art la basme si de la arta primitiva la benzi desenate, unde diferentele au valoarea lor intrinseca si se opun notiunii de puritate a designului. Aceeasi valoare intrinseca a stat intotdeauna la baza viziunii Natuzzi despre designul de obiect. Iata de ce Pasquale Natuzzi Junior i-a lansat lui Marcantonio o provocare: ca, pentru noua colecție Circle of Harmony, pentru care mixurile de design sunt cuvantul de ordine, sa isi puna la contributie mintea creativa, intr-o aventura comuna cu brandul, implicandu-l intr-un proiect care este, pe de o parte, o realizare aproape imposibila si, pe de alta parte, cel mai bun mod de a scoate la iveala acea minunata lume interioara care este dezvaluita de opera oricarui designer sau artist, dandu-i acea personalitate unica, imposibil de confundat.

ARGO

de
PAOLA NAVONE

"Calatoriile sunt felul meu de a respira.
Calatoriile sunt un fel de a privi lumea.
Cand calatoresc, inmagazinez in minte culori,
forme, materiale, senzatii, imagini. Mereu gasesc
ceva diferit si neasteptat. Cand se naste un proiect,
elementele de care este nevoie pentru a pune in
practica ideea noua prind viata aproape
de la sine, ca prin farmec."
PAOLA NAVONE
ARGO

Inspirandu-se din Odiseea lui Homer (Argos este cainele lui Ulise, primul care il recunoaste pe erou la intoarcerea in Ithaca, dupa o absenta de mai bine de douazeci de ani), Paola Navone a imaginat o colectie de piese care ne asteapta credincioase intoarcerea acasa, gata sa ne primeasca, sa ne aline si sa ne ofere caldura.

PAOLA NAVONE

Dupa ce a absolvit, in 1973, facultatea de arhitectura din cadrul Politehnicii din Torino, Paola Navone si-a inceput cariera lucrand cu cei mai importanti designeri ai momentului. In 1983 a castigat premiul Osaka International Design Award si, de atunci, cariera sa a fost intr-o continua expansiune. Creativitatea ei se inspira din toate culturile, in special din cele extrem-orientale, si genereaza opere puternic originale si foarte cosmopolite. Arhitect, art director, designer si profesor, Paola Navone este un profesionist al carui eclectism efervescent se reflecta in fiecare creatie.

NEW
CLASSIC

de
FABIO NOVEMBRE

"Elementele care caracterizeaza o
canapea contemporana sunt din ce in
ce mai minimaliste, iar de la public se
asteapta sa aiba genul de sensibilitate
necesara prentru a le putea aprecia.
Aceasta este singura explicatie posibila
pentru faptul ca atat de multe modele
clasice continua sa abunde in casele
din lumea intreaga. New Classic s-a
nascut din dorinta de a aduce
aceste doua lumi mai aproape."
FABIO NOVEMBRE
NEW CLASSIC

New Classic, reinterpretarea pe care o da Fabio Novembre unui Chesterfield clasic, are un aer urban-contemporan si este studiat atent sa mixeze armonios forme patrate si rotunde si volume diferite. O piesa care evoca imediat Apulia cu atmosfera de neuitat a acesteia si cu armonia ei fara varsta.

FABIO NOVEMBRE

De peste douazeci de ani, Fabio Novembre este una dintre figurile-far ale industriei internationale de design, gratie puterii vizuale si naturii emblamatice a stilului sau. Caracterizata de o viziune extrem de recognoscibila, creatia lui Novembre a primit numeroase distinctii si a fost subiectul multor scrieri de-a lungul anilor. A fost director stiintific al Domus Academy si, incepand din 2019, face parte din comitetul stiintific al Design Museum din cadrul Trienalei de la Milano. Novembre si Natuzzi nu au in comun doar legatura speciala cu regiunea Apulia, tinut natal si muza a amandurora, ci si pasiunea pentru naratiune. Asa s-a nascut primul proiect comun, numit Intro, o instalatie din cadrul Trienalei, parte din expozitia Stanze. Altre filosofie dell'abitare ("Incaperi. Noi filosofii privind locuirea"),in parteneriat cu Salonul de Mobila. Un proiect fascinant, bazat pe un concept foarte indraznet si purtator al unui mesaj sublim, Intro a adus in prim-plan ce e mai bun atat la Novembre, cat si la Natuzzi. Pornind de la conceptul de dormitor, readus la cele mai vechi radacini ale acestuia, Novembre s-a concetrat asupra imaginii unui ou, reprezentat ca un alcov de forma ovala, cu o carcasa metalica foarte lucioasa si un interior de un rosu adanc, care seamana intrucatva cu un uter; alcovul acesta atrage vizitatorii inauntru la propriu, izolandu-i intr-o dimensiune ca dintr-o alta lume, si ii elibereaza apoi, cu o constientizare mai adanca. Facut din materiale care sunt in mod obisnuit folosite pentru fabricarea de canapele si asamblat manual de aceiasi artizani care fac mobila in fiecare zi, Intro este o opera unica si un mod perfect de a oferi publicului international al Trienalei o dovada tangibila a iubirii pentru mestesug pe care Natuzzi a simtit-o mereu. Patru ani mai tarziu, Natuzzi si Novembre isi continua colaborarea remarcabila, transpusa in estetica puternica si indrazneata a noii colectii si in piesele care compun Circle of Harmony, printr-un proiect care incapsuleaza toata extraordinara putere vizuala a desigerului din Lecce, pe care multi l-au asemuit cu Fellini, pentru capacitatea lui de a genera imagini inconfundabile.

PABLO

de
CLAUDIO BELLINI

"Fiecare dintre componentele culturii Apuliei,
de la gastronomie la design, este rezultatul
unui amestec unic de simplitate si ingrediente
de cea mai buna calitate. Efectul acestei
atitudini pozitive fata de viata in general
este reflectat in noua mea colectie, atat
la nivelul curbelor line, care dau pieselor
un aer atat de primitor, cat si la
nivelul esteticii minimaliste.
CLAUDIO BELLINI
PABLO

Bucuria si generozitatea culturii mediteraneene se traduce intr-un sistem versatil de canapele si fotolii, cu un design familiar si primitor. Rezultate al unui joc cu inaltimile si formele geometrice diferite, bratele sunt innobilate de un element decorativ metalic, cu acelasi finisaj satinat pe care il regasim la nivelul picioarelor.

CLAUDIO BELLINI

Claudio Bellini traieste si lucreaza la Milano, orasul design-ului. Copil fiind, a manifestat un interes puternic pentru domeniul creativ si pentru munca tatalui sau, Mario Bellini, o figura emblematica a design-ului italian si o importanta sursa de inspiratie pentru Claudio. Firma Claudio Bellini Design a fost infiintata in 1996 si s-a axat de la inceput pe cercetare si pe dezvoltarea de tehnologii si procese creative noi.

BUDDIE

de
MAURO LIPPARINI

"Dintotdeauna, munca mea a constat
in a spune povesti cu inspiratii poetice
diferite, povesti care pot evolua in timp,
si in a incerca sa fiu un interpret al prezentului
si un prezicator al viitorului. Iubesc sa amestec formalul,
functionalul, esteticul si eticul,
in chip de ingrediente din care
sa creez piese armonioase."
MAURO LIPPARINI
BUDDIE

Buddie este o interpretare moderna a mobilierului pentru camera de zi, un sistem versatil care poate fi rearanjat la nesfarsit, cu spatare si perne care se imbina usor, un adevarat triumf al formelor suprapuse, nu doar placut estetic, ci si perfect functional.

MAURO
LIPPARINI

Lipparini este un arhitect si designer eclectic care isi exprima creativitatea in toate domeniile: proiecte industriale complexe, arhitectura de interior, instalatii, produs. Este una dintre figurile principale ale "minimalismului italian", bucurandu-se de succes la nivel mondial. Talentul sau i-a adus numeroase distinctii. Lipparini a absolvit studiile la Florenta, in 1980, si a ales Italia ca loc ideal pentru cercetarea si munca sa.

 
GANDIRE IN PERSPECTIVA BYBORRE®

Parteneriatul cu BYBORRE - unul dintre cele mai importante studiouri de inovatie in domeniul textilelor din lume, cu sediul la Amsterdam - este unul dintre acele scurt-circuite, acele intuitii revolutionare care definesc viziunea creativa a lui Pasquale Natuzzi Junior. Convingerea acestuia este ca inovatia nu trebuie sa se margineasca la colaborari cu personalitati faimoase sau cu cele mai fertile minti ale designului contemporan, ci ar trebui sa determine compania sa isi regandeasca intregul proces de productie de la zero, cu o abordare noua, radicala, care sa combine calitatea si sustenabilitatea la cel mai inalt nivel. O abordare in care procesul si produsul capata valori egale. In demersul acesta, BYBORRE s-a dovedit a fi un partener si un complice perfect. Afla mai mult >

Informaţii suplimentare

CONTACT

X
Choose your nearest store
Ask for info at your nearest store